top of page

Fotostyling in 7 stappen voor jouw productfoto

Fotostyling is een groot onderdeel binnen productfotografie. Door op de juiste manier de foto te stylen, creëer je veel aantrekkelijkere productfoto’s. En die foto’s zorgen er weer voor dat jouw potentiële klant langer bij de foto blijft hangen en daarmee vergroot je weer de kans op verkoop! Dus, hoog tijd om aan de slag te gaan met fotostyling.


Wanneer ik aan de slag ga met fotostyling, volg ik mijn zeven stappen. Door deze stappen te doorlopen, creëer ik een fotostyling naar wens. Deze stappen gebruik ik bij het creëren van een flatlay, maar ook bij ieder andere productfoto die wel wat styling kan gebruiken.
Mijn zeven stappen voor fotostyling:

1. Kies je kleuren: kies kleuren die goed bij jouw product passen, maar ook de sfeer uitstralen die jij wilt uitstralen met de foto.


2. Werk met composities: er zijn veel verschillende composities mogelijk, maar kijk eens naar een diagonale compositie, driehoekscompositie of een centrale compositie.


3. Creëer meerdere lagen: door met meerdere lagen te werken, creëer je diepte in de foto.


4. Speel met hoogtes: en die hoogtes benadrukken de diepte van de foto nog eens extra.


5. Effect van schaduw: fotografeer je met het licht mee of tegen het licht in?


6. Kies je props: props geven pas echt de sfeer aan de foto, wissel af en ontdek wat voor jouw producten werkt.


7. Oneven aantallen: een trucje in ons brein leert ons dat oneven getallen een patroon creëert en daarmee is de foto makkelijker te onthouden.


Wil je zien hoe ik een flatlay creëer aan de hand van bovenstaande zeven stappen? Waarbij ik ook nog eens stap voor stap uitleg wat ik doe, zodat jij live mee kunt doen? Kijk dan eens bij mijn masterclass Flatlay Fotostyling.


bottom of page